Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На виконання першочергових завдань у сфері водопровідно-каналізаційного господарства Харківської області необхідно 60 млн. грн.

На виконання першочергових завдань у сфері водопровідно-каналізаційного господарства Харківської області необхідно 60 млн. грн.

Сьогодні, 19 грудня, у малому залі Будинку рад відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням першого заступника голови комісії, Директора Департаменту цивільного захисту ХОДА Володимира Фадєєва. Першим було розглянуто питання «Про стан забезпечення населення Харківської області питною водою гарантованої якості». За інформацією першого заступника Директора Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергія Дорошенка, за 9 місяців 2014 року за напрямками Програми «Питна вода Харківської області» на 2012-2020 роки за кошти підприємств було замінено насосне обладнання на артезіанських свердловинах та водопровідних насосних станціях КП теплових мереж Харківського району (835,4 тис. грн.) и проведено реконструкцію водопровідних та каналізаційних очисних споруд КП «Харківводоканал» (7835,9 тис. грн.).

«З метою вирішення питання щодо забезпечення споживачів якісною питною водою було розроблено проекти на виконання робіт з: буріння глибоководної свердловини в с. Зорянське Шевченківського району, реконструкції станцій очистки води на свердловинах в смт. Близнюки та в с. Інтернаціональне Близнюківського району, реконструкцію ділянки Букінського водоводу Ізюмської територіальної громади, капітального ремонту водогону смт. Солоницівка Дергачівського району. Однак у зв’язку з обмеженістю коштів в обласному бюджеті проекти не реалізовано. Вирішити ці та інші питання можливо лише за рахунок загальнодержавних цільових програм «Питна вода України на 2011-2020 роки» та «Реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2009-2014 роки», - сказав Сергій Дорошенко.

За його словами, на цей час Департаментом сформовано перелік пропозицій об'єктів у сфері водопровідно-каналізаційного господарства Харківської області на суму 60,1 млн. грн., які потребують першочергової реалізації у 2015 році.

Довідка. За рахунок коштів Державного та обласного фондів охорони навколишнього природного середовища розпочаті роботи з реконструкції очисних споруд каналізації Малоданилівської селищної ради Дергачівського району (передбачено – 12 млн. грн., на теперішній час виконано робіт на суму
5, 38 млн. грн.). За рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища передбачено 421,44 тис. грн. на модернізацію системи аерації очисних споруд м. Балаклія.

Протягом 2014 року упорядковано 22 зони санітарної охорони джерел питного водопостачання. Оснащено сучасним контрольно-аналітичним обладнанням лабораторію контролю якості води КП «Харківводоканал». Впроваджено 18 установок доочищення питної води на об’єктах соціальної інфраструктури Барвінківського та Харківського районів. Для забезпечення належного виробничо-лабораторного контролю за якістю питної води на 8 підприємствах водопровідно-каналізаційного господарства діють хіміко-бактеріологічні лабораторії.