Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Департамент соціального захисту населення ХОДА ініціює подовження терміну видачі довідок внутрішньо переміщеним особам

Департамент соціального захисту населення ХОДА ініціює подовження терміну видачі довідок внутрішньо переміщеним особам

В Департаменті соціального захисту населення Харківської облдержадміністрації 16 грудня відбулася нарада з установами соціального захисту населення з питання обліку та призначення щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам. Нарада пройшла під головуванням т.в.п заступника голови ХОДА Вадима Глушка, та за участю представників Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області, Харківського обласного центру зайнятості, Департаменту праці та соціальної політики Харківської міськради. 

Як розповіла перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Бабенко, на сьогодні із загальної кількості облікованих внутрішньо переміщених осіб по Україні (623,2 тис. осіб), в Харківській області мешкає 74,96 тис. осіб, що є одним із найвищих показників по Україні.

На нараді також були обговорені нагальні проблеми та шляхи їх вирішення, що виникають у роботі з внутрішньо переміщеними особами. Крім того, ініційовано направлення до Міністерства соціальної політики України листа щодо необхідності внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 05.11.2014 № 637 «Про здійснення соціальних виплат особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції» в частині подовження терміну видачі довідок внутрішньо переміщеним особам з числа пенсіонерів та отримувачів різних видів соціальних допомог. Від учасників наради отримані чисельні пропозиції щодо внесення змін до Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», які також направлені на опрацювання до Міністерства соціальної політики України.