Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська районна рада Харківської області - переможець конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування»

Харківська районна рада Харківської області - переможець конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування»

За участю Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка 16 грудня відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування». Відбір кращих практик цього року проводився за трьома напрямками: «Енергозбереження та енергоефективність», «Влада та бізнес: сприяння, партнерство», «Влада та громада: інформування, діалог, участь». У напрямку «Енергозбереження та енергоефективність» у номінації «Обласні та районні ради» І місце посіла Харківська районна рада Харківської області «Енергоефективне село (на практиці с. Веселе Харківського району)».

Геннадій Зубко відзначив надзвичайну важливість для розвитку країни представлених на конкурсі робіт: «Енергозбереження і енергоефективність - сьогодні це питання не стільки економії ресурсів, скільки національної безпеки. Чим більше сьогодні місцевих громад запропонують, яким чином зменшити споживання імпортного газу і тих енергоресурсів, за які країні доводиться платити непомірну ціну, тим скоріше ми станемо енергетично незалежними».

Довідка. Конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» проводиться в Україні втретє. Мета Конкурсу - відбір і поширення кращих практик і корисних ініціатив органів місцевого самоврядування з питань соціально-економічного розвитку територій.

Протягом 2012-2013 року Конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» впроваджувався Центром експертизи реформ місцевого самоврядування Ради Європи в рамках Програми «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні». Проведення таких конкурсів є загальноєвропейською ініціативою, яку з 2012 року підтримує і Україна як держава – член Ради Європи.