Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські прикордонники, які несли службу в російському пункті пропуску «Донецьк», повернулись на Батьківщину

Харківські прикордонники, які несли службу в російському пункті пропуску «Донецьк», повернулись на Батьківщину

Учора, 16 грудня, до Східного регіонального управління повернулося 16 прикордонників, які несли службу в пункті пропуску «Донецьк», що на території Російської Федерації. На Харківщині їх зустрічали рідні, близькі, керівники регіонального управління на чолі із начальником генерал-майором Олександром Біньковським. Тимчасовий підрозділ прикордонного контролю три місяці перебував в м. Донецьк (Російська Федерація) та виконував завдання, які поставила перед ними держава й керівництво прикордонного відомства.

«Виконання визначених завдань ускладнювалось неналежними побутовими умовами, моральним тиском з боку посадових осіб ФСБ Російської Федерації на персонал тимчасового підрозділу прикордонного контролю, а також їх повною ізоляцією. Однак хлопці виконали поставлені завдання з честю та повернулися додому», - зазначив керівник групи полковник Олег Бурда.

За проявлені мужність, стійкість та професіоналізм під час виконання службових обов'язків на ділянці відповідальності прикордонники були нагороджені державними та міжвідомчими нагородами. Нагороди вручив начальник Східного регіонального управління генерал-майор Олександр Біньковський.

Нагадуємо, що за дорученням Президента України та за домовленістю з російською Стороною, в пункті пропуску через державний кордон «Ізварине (Україна) – Донецьк (РФ)», а також на визначених залізничних станціях на території Російської Федерації, триває здійснення спільного прикордонного та митного контролю так званих «гуманітарних вантажів» для Донецької та Луганської областей України.