Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Унікальні лоти продадуть на студентському аукціоні в Харкові

Унікальні лоти продадуть на студентському аукціоні в Харкові

Унікальні лоти, надані відомими українськими майстрами, підуть з молотка на студентському благодійному «IХ Аукціоні надій: «Рухаюся-живу!», який 24 грудня відбудеться в Харківському інституті банківської справи Університету банківської справи Національного банку України (УБС НБУ). Серед них - ікона Святого Іоанна Хрестителя з іконографічної збірки Блаженнішого Патріарха Святослава - Глави й Отця УГКЦ, лялька-маґодза «Коник» від Інни Івасюк, вироби технікою мокрого валяння від Ольги Пінчак, лялька-мотанка з матеріалів, переданих з гарячих точок АТО від Лариси Теліженко, м'яч з підписами гравців і спортивна форма від ФК «Карпати», а також інші мистецькі речі, вироби ручної роботи, сертифікати на послуги. Студенти університету зібрали близько 50 лотів, і стільки ж цінних предметів для продажу на лотереї. Також для гостей Аукціону відбудеться показ модних речей з національною символікою, які теж можна буде придбати.

Мета благодійного аукціону - залучення грошей для придбання динамічних параподіумів для реабілітації хворих в Українському науково-дослідному інституті протезування та відновлення працездатності, серед яких і поранені військові. Директор інституту Антоніна Салеєва розповідає, що саме параподіуми дозволяють рухатися самостійно і є шансом для тих, хто зіткнувся з паралічем.

За словами голови студентського координаційної ради Катерини Кебедової, за результатами аукціону студенти планують закупити лінійку з декількох параподіумів на різний зріст. Ціна одного - 70-80 тис. грн. Лінійка складається з чотирьох параподіумів.

«Аукціон надій» - щорічний студентський захід УБС НБУ. За 8 років зібрано майже 2 млн. грн. та здійснено вісім вагомих добрих справ.