Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові обговорили питання створення робочих місць для інвалідів та забезпечення належних умов їх праці

У Харкові обговорили питання створення робочих місць для інвалідів та забезпечення належних умов їх праці

12 грудня відбулося засідання робочої групи з питань діяльності підприємств та організацій громадських організацій інвалідів. На засіданні були розглянуті документи 17 підприємств, засновники яких подали заяву до обласної державної адміністрації щодо отримання дозволу на право користування пільгами з оплати податків на землю, на прибуток та на додану вартість. Як повідомив т.в.п. заступника голови ХОДА Вадим Глушко, робочою групою були прийняті позитивні рішення стосовно доцільності надання дозволу 14 підприємствам. Ще три підприємства будуть розглядатися повторно на наступному засіданні робочої групи, яке планується провести 18 грудня.

Вадим Глушко повідомив, що підприємства, які мали заборгованість із виплати заробітної плати, не отримали позитивного рішення членів робочої групи стосовно надання податкових пільг на рік. Термін скорочено до 1 кварталу. П’яти керівникам підприємств рекомендовано підвищити рівень заробітної плати працівникам-інвалідам, більший відсоток вивільнених коштів за рахунок надання податкових пільг спрямовувати на соціальні напрямки.

Також на засіданні робочої групи особлива увага приділялася створенню робочих місць для інвалідів, підвищенню заробітної плати працюючим інвалідам, а також забезпеченню належних умов їх праці. Керівники підприємств пояснили основні соціально-економічні показники та перспективи розвитку підприємств.