Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківському театрі опери та балету відбувся заключний гала-концерт переможців фестивалю творчості людей з обмеженими можливостями

В Харківському театрі опери та балету відбувся заключний гала-концерт переможців фестивалю творчості людей з обмеженими можливостями

9 грудня у малому залі Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка відбувся заключний гала-концерт переможців відкритого фестивалю творчості людей з обмеженими можливостями «На крилах натхнення». У гала-концерті, який традиційно проводиться до Міжнародного дня інвалідів в оперному театрі, виступили найкращі виконавці, які одержали визнання майстрів – членів журі. Переможців фестивалю та гостей привітали директор Департаменту масових комунікацій Харківської облдержадміністрації Євген Ярошенко та співголова ВСГО «Конфедерація громадських організацій інвалідів України» Олександр Родіонов.

Крім того, Євген Ярошенко нагородив почесними грамотами та подяками Харківської облдержадміністрації, а також почесними грамотами та подяками голови ХОДА з нагоди Міжнародного Дня інвалідів та за активну громадську діяльність представників районних товариств інвалідів, організацій ветеранів, викладачів військових вузів, працівників інтернатів, районних рад, облдержадміністрації.

Довідка. Участь у фестивалі «На крилах натхнення» взяли усі бажаючі люди з обмеженими можливостями здоров’я, які подали заявки за жанрами творчості. Біля 220 учасників виборювали першість у восьми номінаціях, а саме: образотворче, декоративно-ужиткове мистецтво - вироби із підручних матеріалів, живопис тощо; вокал; фотографія; літературно-поетичний жанр - авторські поезія, проза; хореографія; гра на музичних інструментах; художнє читання; оригінальний жанр: театр ляльок, циркове мистецтво; пластика (жестова пісня, інсценізація пісні).

Мета заходу - сприяти самовизначенню і самореалізації, адаптації та психологічній реабілітації осіб з особливими потребами, інтеграції їх у суспільство засобами мистецтва. Крім того, творче самовираження покликане допомогти їм повірити у себе, створити яскраве свято для учасників проекту.

Конкурсна програма фестивалю відбувалася відразу на двох сценах: Ліцею будівельних технологій та Харківського училища культури 28 та 29 листопада.