Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вадим Глушко відвідав родину загиблого Героя Небесної сотні

Вадим Глушко відвідав родину загиблого Героя Небесної сотні

Тимчасово виконуючий обов'язки заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко відвідав родину загиблого під час зіткнень на Майдані в Києві харків'янина Владислава Зубенко. Вадим Глушко поспілкувався з батьком героя Віталієм Зубенко. Батько загиблого висловив бажання, щоб школа, де вчився його син, носила ім'я Владислава Зубенко, а також те, щоб в одному зі скверів або парків Харкова було встановлено пам'ятний знак Героям Небесної сотні. 

Рідні Владислава отримуватимуть одноразову грошову допомогу. Департаментом соціального захисту населення ХОДА підготовлені відповідні документи для підготовки виплати коштів, згідно із Наказом Мінсоцполітики України від 25.09.2014 № 688.

Довідка. Владиславу Зубенко було 22 роки. Хлопець працював на Південній залізниці. Захоплювався реконструкцією середньовічних боїв, був скаутом. На Майдан приїхав в лютому, записався до Самооборони. 20 лютого Владислава смертельно поранили. Снайперська куля пробила нирки, печінку і легені. Владислав боровся за життя, але у нього відмовили нирки. Помер у київській лікарні 28 лютого. Похований на кладовищі № 13 в Харкові.