Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Процедура отримання статусу учасника бойових дій спрощена

Процедура отримання статусу учасника бойових дій спрощена

Про це 7 грудня під час візиту до Військово-медичного клінічного центру Північного регіону у Харкові заявив Міністр оборони України Степан Полторак. «Буквально три дні тому Кабінет Міністрів України прийняв відповідні зміни, спростив отримання статусу учасника бойових дій. Процедура отримання статусу буде набагато швидше і простіше проходити, я думаю, що всі люди, які мають на це право, отримають статус учасника бойових дій. І волонтери, які отримали поранення, теж мають право на отримання цього статусу», - зазначив Степан Полторак.

Довідка. Наприкінці жовтня Президент України Петро Порошенко підписав Указ про соцгарантії для учасників АТО і жителів Донбасу.

Раніше спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив, що статус учасника бойових дій в Україні отримали вже 2,5 тисячі учасників збройного конфлікту на Донбасі. А за інформацією міністра соціальної політики України Людмили Денисової, статус учасника антитерористичної операції посмертно отримали 1762 українських бійця.

Як повідомлялося раніше, всього за час проведення АТО на Донбасі, за офіційними даними, загинуло вже більше 4 тисяч людей.