Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розвиток ІТ-сфери – один з пріоритетів у забезпеченні конкурентоспроможності Харківщини

Розвиток ІТ-сфери – один з пріоритетів у забезпеченні конкурентоспроможності Харківщини

Про це 3 грудня під час робочих зустрічей з представниками ІТ-компаній заявив перший заступник директора Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону обласної державної адміністрації Денис Ткачов. «Наразі серед першочергових завдань щодо нарощування конкурентних переваг Харківщини є створення сприятливих умов для розвитку ІТ-індустрії області», - підкреслив Денис Ткачов.

За його словами, для досягнення цієї мети в Харкові планується створити потужний ІТ-кластер, який поєднає зусилля бізнесу, інвесторів, органів державної влади та місцевого самоврядування, навчальних закладів, що працюють у цій сфері. «Зараз ми вивчаємо позитивний досвід м. Львів зі створення і функціонування такого кластеру, проводимо відповідні консультації з бізнесменами, фахівцями, представниками Харківських вишів. Вже є спільне бачення ситуації та шляхів вирішення проблемних моментів», - повідомив Денис Ткачов.

Також під час зустрічей йшлося про можливість впровадження спільних ІТ-проектів, що дозволять більш ефективно приймати управлінські рішення та забезпечити якісного надання послуг населенню.