Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На базі обласної клінічної лікарні хочуть відновити роботу цілодобової служби інтервенційної кардіології

На базі обласної клінічної лікарні хочуть відновити роботу цілодобової служби інтервенційної кардіології

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута 3 грудня з робочим візитом відвідав КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня - Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Разом з губернатором лікарню відвідали т.в.о. заступника голови ХОДА Вадим Глушко та директор Департаменту охорони здоров'я Олександр Галацан. Головний лікар лікарні Богдан Федак ознайомив голову ХОДА з роботою хірургічного відділення, перинатального центру та інших відділень медустанови. Також губернатор оглянув операційні блоки.

Як розповів Ігор Балута, сьогодні обговорюється питання відновлення роботи цілодобової служби інтервенційної кардіології на базі обласної лікарні. Йдеться про забезпечення жителів області в разі необхідності цілодобовою послугою зі стентування при розвитку інфаркту, гострого нападу стенокардії, гострого коронарного синдрому.

Як підкреслив Олександр Галацан, дуже важливим є не просто створення на базі обласної лікарні цілодобової служби, а й організація постійної взаємодії зі службою екстреної допомоги. «Бригада екстреної допомоги, приїхавши на виклик і виявивши у пацієнта гострий інфаркт міокарда, повинна зробити певні дії, передати його кардіограму в лікарню, щоб медики підготувалися. І пацієнт відразу ж по прибуттю сюди, не втрачаючи жодної хвилини, потрапив в операційну, де йому було б проведено необхідне втручання. І зараз ми знаходимося на тому етапі, коли кадри підготовлені, розуміння є, потрібен тільки певний фінансовий ресурс для реалізації ідеї», - пояснив директор Департаменту охорони здоров'я.

Ігор Балута зазначив, що у зв'язку з рішенням організувати цілодобову службу інтервенційної кардіології, в програму «Здоров'я Слобожанщини» планується внести зміни, якими передбачається закупівля нового обладнання та витратних матеріалів для обласної лікарні, щоб була можливість цілодобово проводити операції безпосередньо на серце.

У свою чергу, Богдан Федак повідомив, що медична допомога на сьогодні надається не тільки жителям області, але й переселенцям з Донецької та Луганської областей, а також бійцям із зони АТО. «На сьогоднішній день ми є базовим закладом для надання високоспеціалізованої допомоги переміщеним особам, пораненим цивільним особам, пораненим Національної гвардії. Наші фахівці надають допомогу як консультативну, так і оперативну», - додав Богдан Федак.