Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові обговорили питання ендокринної патології у віковому аспекті

У Харкові обговорили питання ендокринної патології у віковому аспекті

В Інституті проблем ендокринної патології ім. В. Я. Данилевського НАМН України відбулась науково-практична конференція за темою «Ендокринна патологія у віковому аспекті». У конференції взяли участь представники Департаменту охорони здоров’я ХОДА, лікарі-ендокринологи, дитячі ендокринологи, терапевти, педіатри, сімейні лікарі, хірурги, науковці, що займаються проблемами ендокринології. На конференції обговорили питання впливу вікового фактору на формування та характер перебігу ендокринної патології, що потребує врахування при створенні новітніх діагностичних і терапевтичних технологій, спрямованих на контингенти хворих із ендокринною патологією дитячого, підліткового, репродуктивного та похилого вікових періодів, а також при удосконаленні системи медичної допомоги населенню.

До програми цьогорічної конференції були включені доповіді відомих вчених, докторантів і аспірантів із наукових і науково-педагогічних центрів України.

Довідка. У 2013 році у Харківській області був зареєстрований 204281 випадок захворювання ендокринної системи серед дорослих, 7866 – серед підлітків та 13382 – серед дітей.