Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підготовка кваліфікованих робітників у системі професійно-технічної освіти Харківської області є пріоритетним завданням держави

Підготовка кваліфікованих робітників у системі професійно-технічної освіти Харківської області є пріоритетним завданням держави

«Сьогодні ринок праці висуває нові вимоги до змісту й процесу підготовки робітників різних галузей виробництва, тобто визначає якість надання освітніх послуг, основні стандарти якості освіти і виступає фактично індикатором потреб на робітничі кадри тієї чи іншої кваліфікації», - зазначила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. За словами віце-губернатора, підготовка кваліфікованих робітників в системі професійно-технічної освіти Харківської області є пріоритетним завданням і потребує уваги з боку обласної державної адміністрації. Підготовка кваліфікованих робітників здійснюється в 53 професійно-технічних навчальних закладах області для 18 галузей економіки за 121 професією.

Проектні показники прийому учнів на професійну підготовку робітничих кадрів у 2015 році складають 7 тис. 877 осіб, випуску кваліфікованих робітників у 2015 році – 7 тис. 272 особи. Дані пропозиції вже направлено до Міністерства освіти і науки України.

Наразі, в області зберігається тенденція попиту на підготовку кваліфікованих робітників за професіями: «Електрогазозварник», «Верстатник широкого профілю», «Слюсар з ремонту автомобілів», «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», «Маляр. Штукатур», «Кухар. Кондитер», що відповідає напрямам підготовки: «Загальні професії електротехнічного виробництва», «Будівельні, монтажні і ремонтно-будівельні роботи», «Автомобільний транспорт», «Громадське харчування», «Сільське господарство», «Сфера обслуговування».