Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У науковому центрі ХФТІ ведуться монтажно-налагоджувальні роботи в рамках проекту «На передових рубежах ядерних досліджень»

У науковому центрі ХФТІ ведуться монтажно-налагоджувальні роботи в рамках проекту «На передових рубежах ядерних досліджень»

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута 2 грудня з робочим візитом відвідав Національний науковий центр Харківський фізико-технічний інститут (ННЦ ХФТІ) Національної Академії наук України, де зустрівся з генеральним директором наукового центру Іваном Неклюдовим та колективом. Разом з губернатором інститут відвідали т.в.о. заступника голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов і радник голови ХОДА Сергій Стороженко. Ігор Балута оглянув робочі приміщення фізико-технічного інституту, в яких йде будівництво та налагодження обладнання в рамках проекту «На передових рубежах ядерних досліджень». Спільно з харків'янами над цим проектом працюють Арагонська національна лабораторія США, провідні вчені з Японії, Китаю, Росії.

«Сучасні дослідження в лабораторіях інституту дозволять світовій науковій спільноті відкрити дорогу до важливих практичних досягнень в енергетиці, медицині, біології та інших науках», - зазначив Ігор Балута.

Голова облдержадміністрації поспілкувався з колективом ННЦ ХФТІ. Керівник області підкреслив, що сьогодні відбувся позитивний обмін думками та дискусія про можливість застосування досягнень сучасних ядерних досліджень у медичній науці і практиці і, зокрема, не тільки в ранній діагностиці онкозахворювань, а й в ефективному лікуванні таких захворювань.

Ігор Балута запевнив керівництво інституту та академічну громадськість у тому, що медицина області буде готова до впровадження передових технологій по захисту здоров'я харків'ян.