Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Уламки малайзійського «Боїнга-777» відправлятимуться з Харкова до Нідерландів автотранспортом протягом тижня

Уламки малайзійського «Боїнга-777» відправлятимуться з Харкова до Нідерландів автотранспортом протягом тижня

Уламки малайзійського авіалайнера «Боїнг-777» рейсу МН17, знайдені на місці катастрофи в Донецькій області, будуть відправлятися з Харкова до Нідерландів не по залізниці, як передбачалося раніше, а автотранспортом. Про це 28 листопада в ході брифінгу в харківському аеропорту повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута. За його словами, логістика вже є, і з завтрашнього дня розпочнеться перевантаження уламків в автотранспорт. Керівник області зазначив, що фрагменти літака будуть перевантажені в 20 автомобілів, які будуть відправляти по мірі завантаження колонами по 4-5 машин у супроводі охорони і ДАІ. Процес відправки уламків займе до 7 днів.

«Рішення про використання автотранспорту прийняли з урахуванням специфіки вантажу. Ми уникаємо додаткового перевантаження фрагментів, тому розвантажуватися машини будуть тільки в спеціально підготовленому місці в Голландії», - підкреслив Ігор Балута.

Нагадаємо, сьогодні на льотному полі Міжнародного аеропорту «Харків» пройшла остання в цьому році церемонія прощання з жертвами катастрофи малайзійського авіалайнера «Боїнг 777» рейсу МН17. Після чого шість домовин з тілами загиблих пасажирів збитого літака були відправлені до Нідерландів. Останки загиблих за кілька днів до церемонії прощання були доставлені до Харкова, на територію ДП «Завод ім. Малишева», де були підготовлені для транспортування в Нідерланди.