Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Церемонія прощання з жертвами катастрофи малайзійського авіалайнера «Боїнг 777» пройшла в харківському аеропорту

Церемонія прощання з жертвами катастрофи малайзійського авіалайнера «Боїнг 777» пройшла в харківському аеропорту

Сьогодні, 28 листопада, на льотному полі Міжнародного аеропорту «Харків» пройшла остання в цьому році церемонія прощання з жертвами катастрофи малайзійського авіалайнера «Боїнг 777» рейсу МН17. Шість трун з тілами загиблих пасажирів збитого літака відправлені до Нідерландів. У церемонії прощання взяли участь Міністр безпеки та юстиції Королівства Нідерланди Іво Опстелтен, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні пан Кейс Кломпенхаувер, командир бойового підрозділу Об'єднаної міжвідомчої групи з розслідування катастрофи літака «Боїнг-777» пан Ханс Ван де Вен, представники міжнародної пошукової місії з розслідування авіакатастрофи, голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, т.в.о. заступника голови ХОДА В'ячеслав Аббакумов, радник голови ХОДА Сергій Стороженко а також керівники СБУ, МВС, ГУ ДСНС, прокуратури, прикордонного загону, митної служби, структурних підрозділів ХОДА, курсанти військових вузів.

Нагадаємо, останки загиблих напередодні були доставлені до Харкова, на територію ДП «Завод ім. Малишева», де були підготовлені для транспортування в Нідерланди.

Довідка. Авіалайнер «Boeing-777», що слідував рейсом з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи під Донецьком 17 липня. На борту лайнера знаходилися 298 чоловік, всі вони загинули.