Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківський медичний університет готує офіцерів медичної служби для Збройних сил України

Харківський медичний університет готує офіцерів медичної служби для Збройних сил України

На базі Харківського гвардійського факультету військової підготовки Національного технічного університету «ХПІ» провели навчальний збір для студентів, які закінчили підготовку на кафедрі медицини катастроф та військової медицини Харківського національного медичного університету. Студенти взяли участь у тактико-спеціальному навчанні «Організація надання першої медичної, долікарської, першої лікарської і невідкладних заходів кваліфікованої медичної допомоги на етапах медичної евакуації». Навчання проходило з залученням особового складу і медичної техніки Військово-медичного клінічного центру Північного регіону. 

Окрім того, на даний момент викладачі медичного університету проводять виїзні навчальні курси з надання долікарської допомоги за програмою І рівня «Основи підтримки життя» для позаштатних санітарних інструкторів у військових частинах Національної гвардії України та частинах Збройних сил України.

Також, в медичному університеті створено студентські волонтерські медичні загони з надання медичної допомоги пораненим, які лікуються в лікувальних установах Харкова й Харківської області. Загони займаються і навчанням цивільного населення й студентів немедичних вузів наданню першої медичної допомоги. В цілому, у вузі розроблено ряд заходів по збереженню здоров'я і життя громадян під час масових заворушень, а також і військовослужбовців, які беруть участь у АТО.