Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбулися заходи у рамках акції “16 днів проти насильства”

У Харкові відбулися заходи у рамках акції “16 днів проти насильства”

25 листопада в Україні, як у всьому світі, було розпочато акцію “16 днів проти насильства”. Дати акції дуже символічні: 25 листопада відзначається Міжнародний день проти насильства щодо жінок, 10 грудня – Міжнародний день прав людини. В рамках цієї акції Департаментом соціального захисту Харківської обласної державної адміністрації сьогодні проведено семінар-тренінг для спеціалістів місцевих управлінь соціального захисту населення та центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді на тему: «Організація роботи з громадянами, які постраждали від насильства в сім'ї та які вчинили його».

В ході семінару розглянуті питання запровадження корекційних програм для осіб, які вчинили насильство в сім'ї, та щодо ролі і місця центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у профілактиці сімейного насильства.

Також в рамках заходів, передбачених Комплексною програмою соціального захисту населення Харківської області на 2011 - 2015 роки відбулася обласна науково-практична конференція на тему: «Гендерна політика: сутність, механізм реалізації».

У ході конференції представники органів державної влади та місцевого самоврядування різних рівнів, об’єднань роботодавців та профспілок області, громадських організацій та центрів гендерної освіти вищих навчальних закладів м. Харкова обговорили стан роботи щодо реалізації державної політики в сфері забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, а також, обмінялись досвідом роботи у цьому напрямі.

Довідка. У ході акції “16 днів проти насильства” тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш ніж 100 країн світу активізують з 25 листопада по 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність співвітчизників про всі форми насильства, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства.

Щорічна акція “16 днів проти насильства” (25 листопада – 10 грудня) ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. Саме тоді визначився зв’язок між насильством стосовно жінок та правами людей. Україна приєдналася до акції “16 днів проти насильства” 2001 року. Через рік заходи та ініціативи акції, проголошеної другим Всеукраїнським конгресом жінок, пройшли вже у 20 регіонах України, об’єднали 75 всеукраїнських громадських організацій та широке коло представників державних структур.