Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відзначили День Гідності і Свободи

У Харкові відзначили День Гідності і Свободи

В саду Шевченка 21 листопада в День Гідності і Свободи патріотичне співтовариство Харківщини разом з громадськими організаціями та активістами Євромайдану провели поминально-ностальгічний захід. Біля пам'ятника Т. Шевченку зібралося більше тисячі чоловік. Активісти харківського Євромайдану виступили зі словами подяки до всіх, хто прийшов на акцію. Після чого на встановленому екрані показали фільм про події Революції гідності в Харкові. Городяни розгорнули 100-метровий український прапор, а також провели молебень в пам'ять про Героїв Небесної сотні. 

«Я дуже рада бачити кожного з вас. Кожного, з ким ми починали цей складний шлях. Я вдячна тим, хто провів зимовий час з нами, хто відстоював єдність України і український Харків. Тоді ми довели, що Харків - європейське місто», - звернулася до громадян активістка харківського Євромайдану Надія Савицька.

По закінченню акції біля пам'ятника Т. Шевченку активісти пройшлися ходою до площі Свободи. Попереду колони учасники несли 100-метровий прапор України. На площі вони заспівали гімн України.

Довідка. Президент України Петро Порошенко підписав укази про святкування щорічно 21 листопада Дня Гідності і Свободи, 22 січня - Дня Соборності України.