Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область і Азербайджанська Республіка готові розвивати співпрацю

Харківська область і Азербайджанська Республіка готові розвивати співпрацю

Голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута 21 листопада зустрівся з Почесним консулом Азербайджанської Республіки в Харкові паном Афганом Фаганом Оглу Салмановим. У зустрічі також взяли участь заступник голови ХОДА Юлія Світлична та директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко. Сторони обговорили питання подальшого співробітництва між Харківською областю та Азербайджанською Республікою.

Пан Афган Фаган Оглу Салманов зазначив, що інтерес з боку азербайджанських інвесторів до Харківської області, безумовно, є. «Але в зв'язку зі сформованою ситуацією на сході України, певні побоювання у азербайджанських бізнесменів є. Тому я б хотів запросити вас, пане губернатор, і ваших експертів з робочим візитом відвідати Азербайджан і обговорити подальші перспективи співпраці», - зазначив консул Азербайджану в Харкові.

В свою чергу, Ігор Балута підкреслив, що від Харківської області буде неодмінно сформована делегація, яка незабаром відвідає Азербайджанську Республіку. «Візит до Азербайджану наших фахівців необхідний і вам, і нам. Ми сподіваємося побачити в майбутньому ваших партнерів на Харківщині», - додав губернатор.

«З сьогоднішнього дня ми починаємо активну роботу з нашими підприємствами щодо формування делегації, куди увійдуть представники, зацікавлені у співпраці з Азербайджаном. Зазначу, що Азербайджанська Республіка, безумовно, цікава для нас в плані співпраці. Той же регіон Сумгаїт за своїм потенціалом підходить для Харківщини в розрізі співробітництва в енергетичній сфері, нафтопереробці», - розповів Віктор Коваленко.

Юлія Світлична зазначила, що економіка - найбільш важлива складова Харківської області. «Відповідно, ми підготуємо конкретні пропозиції для азербайджанських інвесторів і бізнесменів, які могли б їх зацікавити», - підкреслила заступник голови ХОДА.