Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична взяла участь в урочистостях, присвячених 210-річчю Юридичного університету ім. Ярослава Мудрого

Юлія Світлична взяла участь в урочистостях, присвячених 210-річчю Юридичного університету ім. Ярослава Мудрого

Заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична взяла участь в урочистому засіданні наукової ради, присвяченого 210-річчю Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого, яке пройшло 20 листопада в Палаці студентів вузу. Відкрив засідання ректор Василь Тацій. Він щиро привітав колектив Університету зі святом, розповів про минуле і сьогодення, етапи формування наукових шкіл, поступовий розвиток вузу, досягнення, перетворення і зміни. Ректор вибачився за те, що він прийняв рішення не проводити ювілейний концерт у зв'язку з непростою ситуацією в країні і в зоні АТО. 

Від імені голови Харківської облдержадміністрації багатотисячний колектив викладачів, співробітників і студентів привітала Юлія Світлична.

«За роки незалежності Університет зробив значний внесок у розбудову правової держави, вдосконалення законодавчого процесу. Вчені Університету брали безпосередню участь у розробці чинної Конституції України, цілого ряду законів та інших нормативно-правових актів. І сьогодні ви активно співпрацюєте з провідними державними інституціями в цій області», - зазначила Юлія Світлична.

Заступник голови ХОДА в ході урочистостей вручила почесні грамоти Харківської облдержадміністрації начальнику Інституту підготовки юридичних кадрів для Служби безпеки України Університету Сергію Кучерину, начальнику планово-фінансового відділу Університету Жанні Шалді, секретарю ректорату Університету Галині Шульзі. 

Довідка. Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого – самоврядний (автономний) державний вищий юридичний навчальний заклад IV рівня акредитації. Історія університету бере свій початок в 1804 році, коли 5 (17) листопада за указом російського імператора Олександра I був створений Харківський Імператорський університет, до складу якого входило відділення моральних та політичних наук. У 1835 році воно офіційно перейменовано на юридичний факультет університету. 20 березня 1991 року Харківський юридичний інститут був реорганізовано в Українську державну юридичну академію. Указом Президента України Леоніда Кучми від 4 листопада 1995 року академії присвоєно ім'я великого князя Київської Русі Ярослава Мудрого. Наказом Міністерства освіти України від 4 грудня 2013 року академія перейменована в «Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого».