Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розпочато підготовку плану реалізації Державної стратегії регіонального розвитку України до 2020 року

Розпочато підготовку плану реалізації Державної стратегії регіонального розвитку України до 2020 року

В Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України відбулося перше засідання Робочої групи з підготовки плану заходів та реалізації Державної стратегії регіонального розвитку України до 2020 року, в якому взяли участь провідні фахівці відповідних міністерств та делеговані представники областей України. Передбачається, що до Плану реалізації Державної стратегії у якості складових увійдуть конкретні проекти, які мають важливе значення для розвитку регіонів. І це є принциповою відмінністю від раніше прийнятих документів, спрямованих на забезпечення регіонального розвитку.

Як зазначила заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, проектний підхід відповідає європейській практиці розробки та реалізації стратегічних документів і дозволяє здійснювати постійний моніторинг індикаторів досягнення результатів, а також їх фінансовий та імплементаційний аудит.

«Таким чином, план реалізації Стратегії забезпечить інтеграцію як Харківської області, так і України в цілому до Міжнародної економічної системи», - підкреслила Юлія Світлична.