Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вадим Глушко зустрівся з делегацією Спільної місії Європейського Союзу, ООН та Світового банку

Вадим Глушко зустрівся з делегацією Спільної місії Європейського Союзу, ООН та Світового банку

20 листопада тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко зустрівся з представниками делегації Спільної місії Європейського Союзу, Організації об'єднаних націй і Світового банку. У зустрічі також взяли участь перший заступник начальника Головного управління ГСЧС в Харківській області Олександр Волобуєв, а також керівники структурних підрозділів ХОДА. Сторони обговорили питання забезпечення прав і потреб вимушених переселенців з АР Крим, Донецької та Луганської областей, а також умови їх проживання в Харківській області.

Як зазначив Вадим Глушко, станом на 19 листопада в Харківській області проживає 115 тис. 61 вимушений переселенець. З них Регіональним штабом розселено понад 32 тис. чоловік, інші знайшли собі житло самостійно. 1 тис. 700 осіб, які проживали в літніх приміщеннях, зараз забезпечені житлом для проживання в зимовий період.

Також виконуючий обов'язки заступника голови ХОДА підкреслив, що 36 тис. 833 переселенця, які звернулися в лікувальні установи області, отримали необхідну медичну допомогу в повному обсязі. Більше 113 тис. осіб скористалися соціальною допомогою. Майже 500 тимчасово переміщених осіб отримали роботу на території Харківської області.

Експерт ООН Шариф Баазер високо оцінив роботу Харківської області по забезпеченню прав і потреб вимушених переселенців, незважаючи на наявні складності. «Ви виконали величезний обсяг роботи. Ви готові працювати навіть в умовах обмеженого бюджету, що заслуговує поваги», - зазначив експерт.

Шариф Баазер та інші учасники делегації за підсумком робочої поїздки в регіони України складуть рекомендації для уряду і партнерів нашої держави, спрямовані на вирішення існуючих проблем і стабілізацію ситуації в країні.