Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Питання термомодернізації житлового фонду, а також реанімаційний пакет законопроектів щодо забезпечення роботи ОСББ обговорили на круглому столі в Харкові

Питання термомодернізації житлового фонду, а також реанімаційний пакет законопроектів щодо забезпечення роботи ОСББ обговорили на круглому столі в Харкові

19 листопада відбулося розширене засідання Харківської регіональної ради з питань створення та забезпечення функціонування об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). В засіданні взяли участь тимчасово виконуючий повноваження заступника голови Харківської облдержадміністрації Євген Шахненко, а також представники структурних підрозділів ХОДА, представники райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, керівники комунальних та енергопостачальних підприємств, громадських організацій та ОСББ.

Захід пройшов у форматі круглого столу на тему «Термомодернізація житлового фонду ОСББ». Учасники обговорили енергоефективні заходи, які можуть бути реалізовані в багатоквартирних будинках, а також можливі джерела їх фінансування.

Особливий інтерес викликав проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки заходів з енергозбереження через механізм здешевлення кредитів для ОСББ». Згідно з цим проектом планується направляти бюджетні кошти на відшкодування частини суми кредиту, отриманого в національній валюті ОСББ в банках, на впровадження заходів з підвищення ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів в житлових багатоквартирних будинках.

Крім того, учасники засідання розглянули реанімаційний пакет законопроектів, схвалений на засіданні Національної ради з питань створення та забезпечення функціонування ОСББ 18.09.2014 р., та обговорили питання створення громадських формувань з охорони громадського порядку в ОСББ відповідно до Закону України від 22.06.2000 р. № 1835-III «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону».