Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські тхэквондисти завоювали 36 медалей на чемпіонаті України

Харківські тхэквондисти завоювали 36 медалей на чемпіонаті України

Харківські спортсмени на чемпіонаті України з тхэквондо ВТФ серед дорослих та юнаків завоювали 36 медалей, в тому числі 8 золотих, 10 срібних та 18 бронзових. Чемпіонат проходив 15 та 16 листопада в манежі КДЮСШ «ХТЗ». Чемпіонат зібрав понад 500 спортсменів з 19 областей України та міста Києва. На урочистому відкритті спортсменів, суддів та тренерів зі стартом змагань привітав директор Департаменту у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Віталій Кириленко, та побажав спортсменам яскравих перемог. 

Чемпіонами України серед дорослих (1997 рік народження та старше) стали Максим Сухомлін (вагова категорія до 54 кг), який у фінальному двобої з рахунком 17:15 здолав суперника з Полтавської області Романа Маслака, а також Артем Марченко (вагова категорія до 74 кг), який у фіналі переміг спортсмена з Одеської області Юрія Савенко 6:3.

В змаганнях серед юнаків та дівчат (2002-2004 роки народження) чемпіонами України стали Едуард Мартинов (вагова категорія до 24 кг), Олексій Котельников (вагова категорія до 30 кг), Влас Чеша (вагова категорія до 45 кг), Радіон Скриннік (вагова категорія до 34 кг), Ярослав Чорний (вагова категорія до 50 кг) та Арина Довалентінова (вагова категорія до 34 кг).

За підсумками чемпіонату буде сформована національна збірна України, яка у наступному 2015 році прийме участь в чемпіонаті світу з тхэквондо ВТФ.

Паралельно з чемпіонатом України серед дорослих та юнаків відбувся чемпіонат України по тхэквондо пумсе. Пумсе – це формальні комплекси, які представляють собою комбінації прийомів захисту і нападу, виконувані по певних траєкторіях і в точно встановленій послідовності, що імітують реальний бій за життя з кількома противниками. За підсумками змагань з пумсе збірна Харківської області в загальнокомандному заліку посіла третє місце, поступившись переможцям з Дніпропетровської області та команді міста Києва, яка зайняла друге місце.