Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З 18 листопада студенти зможуть оформити пільгові квитки "Укрзалізниці" через Інтернет

З 18 листопада студенти зможуть оформити пільгові квитки "Укрзалізниці" через Інтернет

З 18 листопада 2014 року студенти та учні професійно-технічних навчальних закладів, дані яких внесені до Єдиної державної електронної бази Міністерства освіти і науки України, зможуть купувати пільгові квитки через офіційний сайт "Укрзалізниці" за посиланням booking.uz.gov.ua. Студентам денної форми навчання вищих навчальних закладів I–IV рівнів акредитації та учням професійно-технічних навчальних закладів незалежно від форм власності впродовж року надається 50% знижка на проїзд у загальних і плацкартних вагонах, вагонах другого та третього класу всіх категорій поїздів міжміського сполучення і всіх вагонах регіональних поїздів.

Щоб придбати пільговий квиток через Інтернет, студентам та учням професійно-технічних навчальних закладів потрібно зазначити серію та номер студентського квитка, прізвище та ім’я для їх звірки з Єдиною державною електронною базою з питань освіти (ЄДЕБО). Якщо студентський квиток буде підтверджений ЄДЕБО, пасажир зможе оформити пільговий проїзний документ.

Перевірити дані щодо наявності власного студентського (учнівського) квитка у Єдиній державній електронній базі з питань освіти можна за посиланням http://www.inforesurs.gov.ua/info-per/inforesurs-per-doc.html. У разі відсутності зазначених даних, Міносвіти радить студенту або учню звернутися до адміністрації навчального закладу, в якому він навчається.

Довідка. Загалом із початку року пасажири купили і забронювали через Інтернет 4,7 млн. залізничних квитків, майже 2,6 млн з них – електронні.

Реалізувати квитки через Інтернет "Укрзалізниця" розпочала з 2008 року.