Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відбудуться заходи до Дня пам'яті жертв голодоморів

На Харківщині відбудуться заходи до Дня пам'яті жертв голодоморів

З нагоди відзначення в Україні Дня пам'яті жертв голодоморів, в Харківській області буде проведено низку заходів. 22 листопада о 10.00 відбудеться церемонія покладання квітів до Меморіального комплексу пам'яті жертв голодомору 1932-1933 років; о 15.00 – до Хреста жертвам голодоморів у Молодіжному парку (вул.Пушкінська). Учасники заходу від Молодіжного парку пройдуть колоною до площі Свободи, де з 16.00 до 18.00, за участі керівництва обласної державної адміністрації,відбудеться акція пам’яті із запаленням лампад. У всіх підприємствах, організаціях та установах о 16.00 буде оголошено хвилину мовчання.

У Харківському державному академічному українському драматичному театрі ім.Т.Г.Шевченка цього дня відбудеться концерт-реквієм «Пам’ять голоду, пам’ять серця».

24 листопада у Державному архіві Харківської області (пр. Московський, 7) відбудеться відкриття виставки архівних документів «Скорботна пам'ять поколінь».

Також впродовж листопада у навчальних закладах області проводяться тематичні уроки, семінари, учнівські та студентські конференції. У бібліотеках та музеях організовані  виставки літератури. Тематична виставка відкриється і у галереї «Мистецтво Слобожанщини».