Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дорожній комплекс області готовий до роботи в осінньо-зимовий період

Дорожній комплекс області готовий до роботи в осінньо-зимовий період

На початок зимового періоду 2014/2015 років філіями Харківського облавтодору заготовлено 70,3 тис. т піску та 6,4 тис. т технічної солі. Ліквідовано близько 127 тисяч м2 аварійної ямковості. Проведені ремонтні роботи для покращення стану доріг та підвищення рівня безпеки дорожнього руху на шкільних автобусних маршрутах. Повністю підготовлено до роботи 311 одиниць дорожньої техніки, повідомляє Департамент житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА.

З метою оперативного реагування при виникненні надзвичайних ситуацій, організоване цілодобове чергування відповідальних співробітників Служби автомобільних доріг, дорожньої техніки та працівників Харківського облавтодору, укладено 102 угоди на залучення 195 одиниць додаткової техніки підприємств районів. Всі філії Харківського облавтодору мають стаціонарні та пересувні радіостанції.

Розроблено порядок взаємодії підрозділів Служби автомобільних доріг у Харківській області, ДП «Харківський облавтодор», Державтоінспекції, Головного управління ДСНС України в Харківській області у випадках виникнення несприятливих погодних умов та надзвичайних ситуацій на автомобільних дорогах області.

Довідка. Станом на 14.11.2014 року мережа доріг Харківської області становить 9 634,4 км, у тому числі державного значення - 2 298,3 км, місцевого - 7 336,1 км.
В рамках підготовки дорожнього комплексу до роботи в осінньо-зимовий період 2014/2015 років виконано наступні роботи:
- ліквідовано близько 127 тисяч м. кв аварійної ямковості;
-нанесено 1,6 км горизонтальної розмітки;
-встановлено 5 км бар’єрного огородження та 2,5 км відремонтовано;
-встановлено та замінено 3046 дорожніх знаків;
-виготовлено та відремонтовано
понад 3 тис. м снігозатримуючих щитів.