Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Другий батальйон територіальної оборони в Харківській області поки не формують

Другий батальйон територіальної оборони в Харківській області поки не формують

Про це 13 листопада повідомив журналістам директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Анатолій Шевцов. За його словами, батальйони територіальної оборони можна створювати тільки в особливий період або в період часткової мобілізації. «Як ви знаєте, третій етап часткової мобілізації завершився на початку вересня, і новий не був оголошений. Тому правових підстав для створення нового батальйону територіальної оборони на сьогоднішній день немає. Почати формувати батальйон можна тільки після того, коли буде підписаний Указ Президента про мобілізацію», - зазначив Анатолій Шевцов.

В цілому, директор Департаменту підкреслив, що створити такий підрозділ можна, але він буде не батальйоном територіальної оборони, а просто підрозділом у складі Міноборони.

Нагадаємо, що раніше Міністерство оборони дозволило сформувати в Харківській області ще один батальйон - 44-й батальйон територіальної оборони, де буде танкова рота. Планувалося, що новий батальйон буде охороняти державні об'єкти, які повинні захищатися за планом територіальної оборони, або, вести бій на території Харківщини спільно з важкоозброєними підрозділами Міністерства оборони і МВС.