Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області дітей-сиріт стає менше

В Харківській області дітей-сиріт стає менше

З початку року в Харківській області статус дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, отримали 410 осіб, і це на 150 осіб менше, ніж минулого року. Про це 12 листопада на прес-конференції повідомила начальник служби у справах дітей Харківської облдержадміністрації Тетяна Печерських. 

«Тобто не дивлячись на те, що відбуваються достатньо серйозні події на Сході країни, а також не поліпшилась соціально-економічна ситуація, у нас в області не відбулося росту ані соціального, ані біологічного сирітства. І це добрі ознаки. Ми пов’язуємо це ще з тим, що протягом двох останніх років в області на рівні сільських та селищних рад працювали фахівці з соціальної роботи, вони надавали допомогу сім’ям, які цього потребували. Тобто превентивна робота, яка проводиться з сім’ями і дітьми, дає свої позитивні результати», - підкреслила Тетяна Печерських.

За її даними, станом на кінець вересня на обліку служб у справах дітей районних державних адміністрацій, міських рад, районів Харкова перебувало 4497 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Начальник служби у справах дітей ХОДА додала, що протягом 9 місяців 2014 року з первинного обліку служб у справах дітей було знято 590 дітей. А саме 33 дитини – у зв’язку із поверненням батькам на виховання після поновлення їх у батьківських правах. Найбільшу кількість дітей повернули батькам у Балаклійському, Куп’янському районах, та м. Лозова. Також 116 дітей знято з обліку у зв’язку із усиновленням, 429 – із досягненням повноліття, решта - за інших причин.