Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Проблем з інсуліном для переселенців немає. Олександр Галацан

Проблем з інсуліном для переселенців немає. Олександр Галацан

Станом на сьогоднішній день в регіональних галузевих реєстрах зареєстровані 283 жителя Донецької та Луганської областей, хворих на цукровий діабет, які тимчасово проживають на території Харківської області. Усі заходи і заходи щодо стабільного забезпечення цих людей необхідними життєво-важливими цукрознижувальними препаратами виконані, і всі необхідні розрахунки зроблені. Про це заявив директор Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан.

«Я допускаю, що можуть бути окремі проблеми, які стосуються неврегульованості якихось документів, виписок, історій хвороб. Але наша область одна з небагатьох, яка гарантовано забезпечує переселенців, хворих на цукровий діабет, медичними препаратами», - підкреслив директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА.

Довідка. Як раніше зазначав Олександр Галацан, з квітня по листопад 2014 року за медичною допомогою в Харківській області звернулося загалом 35 тис. переселенців. Понад 7 тис. - отримали допомогу в умовах стаціонару, майже 27 тис. - в амбулаторних умовах.