Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області за рік всиновили 130 дітей

В Харківській області за рік всиновили 130 дітей

Пріоритетною формою сімейного влаштування дітей залишається саме всиновлення. Так, в Харківській області цього року, з дотриманням пріоритету українського усиновлення, усиновили 130 дітей. А саме, 101 дитину усиновили громадяни України та 29 – громадяни інших держав. Про це повідомила 12 листопада на прес-конференції начальник служби у справах дітей Харківської облдержадміністрації Тетяна Печерських. «У нас змінюється вікова категорія дітей, яких всиновлюють. Із загальної кількості дітей - 41 дитина усиновлена у віці до 1 року, 46 дітей - у віці 1-2 роки, у віці 3-5 років – 24 дитини, 15 дітей – у віці 6-10 років, та у віці 11-17 років – 4 дитини. Це добрі ознаки», - підкреслила Тетяна Печерських.

Також начальник служби у справах дітей ХОДА зазначила, що сьогодні на обліку в області перебувають 84 родини, які є кандидатами в усиновлювачи. «Ці люди прийняли для себе відповідальне рішення про всиновлення дитини. В їх числі є кілька пар, які бажають взяти в свою родину відразу двох чи навіть трьох дітей», - повідомила Тетяна Печерських.

Вона зазначила, що сьогодні не відбувається всиновлення іноземними громадянами дітей з Луганської та Донецької областей, тому ці пари при пошуках зупиняють свій погляд на дітях з Харківської області. «Але не дивлячись на це, є незначне збільшення кількості дітей в порівняні з минулим роком, яких в цьому році всиновили іноземці. Це говорить про те, що місцевими органи влади докладається багато зусиль для того, щоб влаштувати тих дітей, які сиротіють під опіку та піклування в прийомні сім’ї та в дитячі будинки сімейного типу», - сказала Тетяна Печерських.