Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області стало народжуватися більше дітей

В Харківській області стало народжуватися більше дітей

В Харківській обласній лікарні пройшов день головного лікаря. В ході заходу відбулася нарада, в якій взяв участь тимчасово виконуючий обов'язки заступника голови Харківської облдержадміністрації Вадим Глушко, а також директор Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан і головні лікарі медичних установ Харкова та області. 

«Я хочу сказати вам всім велике спасибі. Останній тиждень ми всі працювали в авральному режимі, вирішували проблеми, пов'язані з проведенням гемодіалізу для хворих з нирковою недостатністю. І сьогодні Кабмін повинен виділити нам кошти, які ми плануємо витратити на програму гемодіалізу. Хочу сказати спасибі ще й за те, що в настільки нелегкий час і при невеликому фінансуванні вам вдається оновлювати матеріально-технічну базу в своїх лікарнях і проводити ремонти», - зазначив Вадим Глушко, звертаючись до лікарів.

Також під час наради медики області обговорили питання дитячої народжуваності та смертності. «Загалом, по Харківській області цього року народилося на 713 дітей більше. Тобто, якщо за 10 місяців цього року у нас народилося 23,3 тис. дітей, то в минулому році 22,5 тис. дітей. При цьому в Харкові стало народжуватися більше дітей, в районах області кількість пологів знизилася», - розповіла заступник головного лікаря Обласний дитячої клінічної лікарні №1 Тетяна Халтуріна.