Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбудеться кіновечір, присвячений творчості Едгара Дега

У галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбудеться кіновечір, присвячений творчості Едгара Дега

12 листопада о 17.00 в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4 під'їзд) в рамках персональної виставки графіки та живопису Віктора Чауса «Пастельне «Па» відбудеться кіновечір з переглядом документального фільму французького режисера Сандри Погам «Дега і оголена натура» (2012 г ., 52 хв.). Фільм знятий за матеріалами виставки в музеї д'Орсе. Французький художник Едгар Дега  широко відомий як майстер, який працює з пастеллю і зображає балерин. У фільмі розкривається історія створення серії нетипових для свого часу сюжетів і фігурних композицій.

Едгар Дега поєднував у своїх роботах природність натури і тонку гармонію, його пастельні роботи є більше мальовничими, ніж графічними, що характерно і для робіт Віктора Чауса.

14 листопада о 17.00 відбудеться його творча зустріч та майстер-шоу з техніки пастелі. Персональна виставка класика харківської живописної школи Віктора Чауса триває до 15 листопада.
 
Довідка. Віктор Миколайович Чаус народився в с. Ямполі Донецької області. У 1971 році закінчив Харківський художньо-промисловий інститут. Член Національної спілки художників України (з 1982 р.), голова секції живопису (з 1998 р.). Професор кафедри живопису Харківської академії дизайну та мистецтв. Заслужений діяч мистецтв України (з 2000-го).