Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

12 харківських легкоатлетів претендують на участь в Олімпійських іграх

12 харківських легкоатлетів претендують на участь в Олімпійських іграх

Впевненою перемогою відразу в трьох видах програми на чемпіонаті Харківської області з легкої атлетики відзначилася вихованка ХРЛІСП Єва Подгородецька (біг на 60 м, біг на 200 м, стрибки у довжину). Трохи менше за перемогами поступився їй також вихованець ХРЛІСП Володимир Морозов (біг на 400 м та біг на 800 м). Чемпіонат проходив 8 та 9 листопада в легкоатлетичному манежі КЗ КДЮСШ «ХТЗ». В змаганнях приймали участь 437 юних спортсменів з дев’яти ДЮСШ районів області, п’яти ДЮСШ, СДЮШОР міста Харкова та вихованці ХДВУФК №1 та ХРЛІСП. 

Серед переможців слід також відмітити високі результати Ірини Рофе-Бекетової в бігу на 60 м з/б - 8.8 сек., Максима Пасмора в бігу на 60 м з/б - 8.2 сек., Едуарда Куриленка в штовханні ядра – 15,74 м та Павла Безніса в стрибках у довжину – 6, 69 м.

«Харківська область завжди була одним з лідерів і в спорті взагалі, і в легкій атлетиці зокрема. У нас славні традиції, є хороші тренери та спортсмени. У нас були, є і будуть чемпіони. Наша задача знаходити таланти, та допомагати їм. Враховуючи те, що на сьогоднішній день у нас 12 спортсменів у легкій атлетиці - кандидати на участь в Олімпійських іграх, я вважаю, що літній сезон ми завершили дуже успішно», - зазначив директор Департаменту у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Віталій Кириленко.

Також Віталій Кириленко відмітив, що зараз основне завдання Департаменту та Федерації легкої атлетики Харківської області - максимально сприяти спортсменам в тренувальному процесі, в виїздах на збори та змаганнях, щоб вони змогли отримати повноцінну підготовку до головних змагань олімпійського циклу.