Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Електроважмаш» завершив ремонт ротора турбогенератора для Зуївської ТЕС

«Електроважмаш» завершив ремонт ротора турбогенератора для Зуївської ТЕС

ДП завод «Електроважмаш» завершило ремонт ротора турбогенератора ТГВ-300 для Зуївської ТЕС (ДТЕК). Контракт на виконання робіт був підписаний в лютому 2014 року. Ремонт вузла машини знадобився у зв'язку з його зносом. «Зараз «Електроважмаш» продовжує виконувати замовлення для ДТЕК, забезпечуючи українські енергогенеруючі компанії продукцією. Ми намагаємося внести посильний вклад в енергетичну безпеку нашої країни», - зазначив директор ДП завод «Електроважмаш» Володимир Глушаков.

В результаті ремонту виконано заміну бандажів, контактних кілець, токоподвода, балансування ротора.

На Зуївської ТЕС встановлено 4 турбогенератора ТГВ-300 потужністю по 300 МВт, які були поставлені «Електроважмашем» на електростанцію в період з 1981 по 1988 роки.

Довідка. Державне підприємство завод «Електроважмаш» спеціалізується на розробці і випуску потужних гідрогенераторів, гідрогенераторів-двигунів, турбогенераторів для теплових і атомних електростанцій, електродвигунів для приводів прокатних станів, шахтних підйомників, водяних насосів зрошувальних каналів, тягового електрообладнання для залізничного і міського транспорту.

ДП завод «Електроважмаш» поставляє продукцію в Росію, Індію, Казахстан, Панаму, Мексику та інші країни по всьому світу.