Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Отриманий високий урожай і зростання виробництва продуктів харчування позитивно відбиваються на стані споживчого ринку

Отриманий високий урожай і зростання виробництва продуктів харчування позитивно відбиваються на стані споживчого ринку

Про це 7 листопада в ході селекторної наради на тему «Про соціально-економічний розвиток районів Харківської області» повідомив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко. Так, з початку року підприємствами «Рост», «Клас», «АТБ», «Нова торгівельна мережа», «Таврія плюс», «Епіцентр» відкрито 10 нових супермаркетів. А в таких районах області як Богодухівський, Борівський, Зміївський, Сахновщинський та Харківський запрацювали нові ринки і торгові майданчики. 

В цілому, за словами Віктора Коваленко, по області оборот роздрібної торгівлі за 9 місяців 2014 року склав 50 млрд. грн., а темпи його зростання - 100,9% при середньому показнику по Україні 94,7% (8 місце серед регіонів України).

«Абсолютний приріст обсягу роздрібної торгівлі на одного жителя до відповідного періоду минулого року склав 149 грн. при середньому показнику по Україні мінус 732 грн. Також хочу сказати, що за I півріччя поточного року темпи росту обороту роздрібної торгівлі в 23 районах області та 5 містах обласного підпорядкування перевищували обласний показник (103,8%)», - підкреслив Віктор Коваленко.