Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Харківобленерго» очікує рішення «Харківводоканалу» з оплати боргу. Сергій Кирик

«Харківобленерго» очікує рішення «Харківводоканалу» з оплати боргу. Сергій Кирик

На сьогоднішній день питання виплати боргу перед АК «Харківобленерго» комунальним підприємством «Харківводоканалом» так і не вирішено. Про це 7 листопада на прес-конференції повідомив голова правління АК «Харківобленерго» Сергій Кирик. Нагадаємо, що на сьогодні борг «Харківводоканалу» перед «Харківобленерго» становить більше 405 млн. грн. і кожен день збільшується на 1 млн. грн. Тиждень тому підприємства домовилися, що «Харківобленерго» не відключатиме електроенергію на об'єктах «Харківводоканалу» і розгляне питання реструктуризації боргу за умови 100% розрахунку за поточне споживання електроенергії. Однак домовленості з боку міського комунального підприємства так і не дотримуються. «Зараз ситуація залежить від того, як «Харківводоканал» розраховуватиметься за спожиту електроенергію. Якщо підприємство буде виконувати умови договору, то у нас запитань до нього не буде», - пояснив Сергій Кирик.

Він підкреслив, що «Харківобленерго» не займається водопостачанням міста, а подає електроенергію. І якщо «Харківводоканал» вестиме свою господарську діяльність нерозумно, то його споживачі залишаться без води.

«Харківводоканал» несе відповідальність перед своїми споживачами, так само як і ми відповідальні за постачання електроенергії. І якщо «Харківводоканал» не буде платити, у нас виникнуть великі проблеми, пов'язані з енергопостачанням споживачів. Нам потрібні кошти, щоб підтримувати в належному стані електромережі, а також купувати запчастини та виплачувати зарплату. В законі прямо сказано, що у разі відсутності грошей у споживача енергопостачальник зобов'язаний знеструмити електроустановку», - наполягає Сергій Кирик.

Також голова правління енергетичної компанії розповів, що ситуація з водопостачальними компаніями в районах області зовсім інша. Зараз борг всіх районних водопостачальних компаній становить лише 6 млн. грн., і погашається він швидко.

«А минулий рік ми закінчили з рівнем розрахунків більше 100% з водоканалами області. У нас ні з якими споживачами немає таких складних взаємин, як з «Харківводоканалом», - підсумував Сергій Кирик.