Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сьогодні потрібно остаточно змінити підходи до комплектування військових підрозділів та оновити керівний склад військкоматів. Василь Хома

Сьогодні потрібно остаточно змінити підходи до комплектування військових підрозділів та оновити керівний склад військкоматів. Василь Хома

Як розповів в ході підсумкової прес-конференції 5 листопада заступник голови - керівник апарату Харківської облдержадміністрації Василь Хома, ще в 2010 році керівництво області оновило все мобілізаційні плани і уклало всі відповідні договори на поставку товарів і послуг в період можливого воєнного часу. Тоді була проведена досить кропітка робота по оновленню мобілізаційних планів, що і дало можливість, коли почалася перша хвиля мобілізації, досить швидко і оперативно здійснити поставку техніки для армії. 

«В період 2010 року в військкоматах проходили суттєві скорочення. І нам довелося в найкоротшій термін збільшити штати військкоматів до необхідної кількості співробітників у воєнний час, навчити цих людей і провести першу хвилю мобілізації. Звичайно, не все проходило гладко. Але вже під час другої і третьої хвилі мобілізації ми більш скрупульозно підходили до питань відбору бійців в плані фізичної форми і бажання служити. Я переконаний, що в армію повинен йти той, хто хоче служити і здатний служити», - сказав Василь Хома.

Заступник голови ХОДА також зазначив, що в питаннях мобілізації ще багато чого потрібно доробити. А саме, потрібно остаточно змінити підходи до комплектування військових підрозділів та оновити керівний склад військкоматів.

«Ми вносили свої пропозиції Президенту України Петру Порошенко, щоб ті воєнкоми, які зараз працюють у військкоматах, йшли на війну, а звідти поверталися офіцери, які їх замінять. Наша пропозиція була реалізована в недавньому указі Президента. Зараз у нас достатньо грамотний обласний військовий комісар Дмитро Малицький, і він здатний змінити ситуацію. Багато чого вже їм зроблено», - підсумував Василь Хома.