Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Близько 3 тисячам родин вимушених переселенців призначена адресна державна допомога

Близько 3 тисячам родин вимушених переселенців призначена адресна державна допомога

Сьогодні в облдержадміністрації відбулася обласна селекторна нарада під головуванням т.в.п. заступника голови ХОДА Вадима Глушко на тему «Про призначення житлової субсидії та компенсації додаткових витрат на оплату комунальних витрат в умовах підвищення цін і тарифів на послуги в опалювальний період 2014-2015 років». За інформацією директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Олени Захуцької, в області розпочата робота по видачі довідок про взяття на облік осіб, що переселились на Харківщину, та відбувається призначення їм адресної допомоги.

«Загальна кількість вимушених переселенців у Харківській області склала 112 тисяч осіб. Станом на 29 жовтня місцевими органами соціального захисту взято на облік 9818 осіб. Щомісячна адресна допомога призначена 2850 родинам. Проте ця допомога поки що не виплачувалась», - повідомила Олена Захуцька.

За її словами, станом на 1 жовтня 2014 року субсидію отримують 45, 7 тисяч родин на суму 110,5 млн.грн. Було профінансовано у цьому році 160 млн. грн. з урахуванням заборгованості, яка склалася за минулі роки. Впродовж жовтня суттєвого збільшення отримувачів субсидій не відбувається. З приводу призначення компенсацій до управлінь соцзахисту області звернулось за консультаціями близько 3 тисяч осіб, призначена компенсація 130 особам.

«З 1 жовтня Урядом введені соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами, щодо яких держава надає населенню субсидії. Зміна механізму призначення житлової субсидії з урахуванням соціальних норм дозволить забезпечити призначення житлової субсидії за критерієм адресності, саме тій сім’ї і в тому розмірі, як того потребує ця родина, та не проводити щомісячних перерахунків розмірів субсидій», - сказала Олена Захуцька.