Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області планується прищепити від грипу більше 65 тисяч осіб

В області планується прищепити від грипу більше 65 тисяч осіб

В області заплановано прищепити від грипу більше 65 тис. осіб з груп епідемічного та медичного ризику, що становить 2,4% населення. Це, в першу чергу, медичні працівники, військовослужбовці, працівники правоохоронних органів, трудові колективи підприємств, установ, організацій, особи з хронічними захворюваннями дихальної та серцево-судинної систем, особи старше 60 років. Про це 29 жовтня на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розповіла начальник Головного управління державної санітарно-епідеміологічної служби в Харківській області Тетяна Колпакова. Серед запланованих - більше 9 тис. осіб з групи медичного ризику і більше 23 тис. з групи епідемічного ризику, в тому числі і 3 тис. 922 медичних працівника. 

Станом на кінець жовтня в області щеплено 404 особи.

Як зазначив на засіданні комісії директор Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан, на сьогодні вже вирішено питання про забезпечення всього персоналу приймальних відділень обласних інфекційних лікарень вакциною від грипу. А це 124 співробітника.

Також на сьогодні КЗОЗ «Обласна клінічна інфекційна лікарня» створила незнижуваний запас лікарських засобів, противірусних препаратів для надання невідкладної медичної допомоги хворим на грип. Запас постійно поповнюється.