Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області триває робота з розчищення підвальних приміщень для тимчасового укриття населення на випадок надзвичайної ситуації

В області триває робота з розчищення підвальних приміщень для тимчасового укриття населення на випадок надзвичайної ситуації

В Харківській області станом на кінець жовтня на обліку перебуває 1346 захисних споруд цивільного захисту, розрахованих на 455 тис. 794 осіб. З них 427 сховищ місткістю 185 тис. 505 осіб та 919 протирадіаційних укриттів місткістю 270 тис. 289 осіб. За результатами перевірок захисних споруд області встановлено, що «готові» до укриття населення 72 захисні споруди (65 притулків і 7 протирадіаційних укриттів), «обмежено готові» - 319 захисних споруд (123 притулки і 196 укриттів). Про це 29 жовтня під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розповів заступник начальника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Харківській області Сергій Чабань.

«З числа тих, що не готові і які відновити неможливо або економічно недоцільно (повністю або частково зруйновані, втратили свої основні захисні властивості, або взагалі відсутні по факту), підлягають списанню та зняттю з обліку згідно з чинним законодавством - 399 захисних споруд (5 притулків і 394 укриттів)», - зазначив Сергій Чабань.

Заступник начальника ГУ ДСНC України в Харківській області також повідомив, що аналіз результатів технічної інвентаризації захисних споруд в районах і містах області показав, що краще ця робота була організована і проведена в Близнюківському, Вовчанському, Балаклійському, Ізюмському, Дворічанському та Коломацькому районах, а також в містах Люботин та Ізюм.

Також Сергій Чабанов додав, що в даний час в випадку надзвичайнї ситуації в 29 станціях метрополітену можна розмістити 170 тис. чоловік. Виходячи з цього, керівництву підприємства дано відповідні доручення на підготовку персоналу і самих об'єктів для можливого укриття населення.

«Проведена перевірка стану утримання підвалів організацій та житлових будинків, кількість яких нині становить майже 1000 одиниць, розрахованих на 232,611 тис. чоловік. В даний час триває подальша робота з визначення підвальних приміщень, які можна пристосувати для тимчасового укриття населення. Також здійснюються заходи з розчистки захаращених підвальних приміщень», - підкреслив заступник начальника ГУ ГСЧC України в Харківській області.