Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Регіональна система оповіщення населення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій працює без збоїв

Регіональна система оповіщення населення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій працює без збоїв

На сьогоднішній день регіональна система оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій працює без збоїв і порушень регламенту прийому і передачі сигналів цивільного захисту. Про це 29 жовтня під час обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив заступник начальника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Харківській області Сергій Чабань.

За його словами, 15 жовтня була проведена комплексна технічна перевірка регіональної системи централізованого оповіщення Харківської області, за результатами якої в даний час з 177 електросирен не працює 32, з них 5 одиниць - по області, 27 одиниць - у м Харкові.

За 10 місяців поточного року Департаментом цивільного захисту спільно з фахівцями цеху технічної експлуатації №6 Філії спеціалізованого електрозв'язку ВАТ «Укртелеком» було відновлено працездатність 23 електросирен, з них 5 одиниць - по області, 18 одиниць - у м. Харкові.

Також, були складені відповідні акти обстеження на об'єктах, де відсутні (розукомплектовані) і не підлягають відновленню електросирени. В ході засідання обласної комісії було запропоновано затвердити перелік електросирен для зняття їх з обліку регіональної системи оповіщення та подальшого експлуатаційно-технічного обслуговування.