Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мережу дитячо-юнацьких спортивних шкіл України скорочено не буде

Мережу дитячо-юнацьких спортивних шкіл України скорочено не буде

Функціонування і розвиток дитячо-юнацьких спортивних шкіл були і залишаються пріоритетами розвитку українського спорту. Ані скорочення їхньої кількості, ані зменшення фінансування не буде. Про це сьогодні повідомив Міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов під час селекторної наради із керівниками управлінь у справах молоді та спорту всіх обласних державних адміністрацій.

За його словами, нещодавно Мінсоцполітики прийняло рішення про те, що у 2015 році Фонд соціального страхування не буде повністю або частково фінансувати 586 ДЮСШ.

«Ми не можемо припустити, щоб ці заклади втратили 200 млн. фінансування. Тому Міністерство запропонувало схему пропорційного заміщення сплати цих коштів, щоб ДЮСШ отримували їх через місцеві бюджети, а не через Фонд соцстраху. Уряд підтримав цю пропозицію. Таким чином, ми зберегли обсяги фінансування», - пояснив Дмитро Булатов.

16 жовтня Міністерство презентувало проект Концепції реформування сфери фізичної культури та спорту, зокрема і в питанні розвитку та запропонованих нових можливостей для ДЮСШ. Дмитро Булатов ще раз наголосив про те, що до нього неодноразово зверталися занепокоєні керівники ДЮСШ з різних регіонів України через чутки про те, що міністерство готує план закриття їхніх закладів.

«Я наголошую - скорочення мережі дитячо-юнацьких спортивних шкіл, яка нині існує в Україні, не передбачено. В цьому питанні ми також маємо підтримку Прем’єр-міністра. Якщо у когось виникають побоювання, прошу звертатися безпосередньо в Міністерство, а не довіряти чуткам», - сказав міністр.