Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині урочисто поклали квіти з нагоди 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників

На Харківщині урочисто поклали квіти з нагоди 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників

На Меморіалі Слави в Лісопарку 28 жовтня відбулися урочиста церемонія покладання квітів з нагоди 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників. В церемонії покладання взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, голова Харківської облради Сергій Чернов, начальник Управління СБУ в Харківській області Олександр Пивовар, колишній ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Олександр Бандурка, керівники структурних підрозділів ХОДА, представники підприємств, громадських організацій та духовенства. Після церемонії покладання квітів пройшла заупокійна літія за загиблими.

«Дійсно для нас це серйозна дата. Сьогодні на Меморіал Слави ми зустріли всього двох учасників війни. Вони знайшли в собі сили і прийшли сьогодні, щоб з нами віддати пам'ять тим загиблим, які визволяли Україну від німецько-фашистських загарбників. Пам'ятаю, коли на Меморіал приходило 150-200 учасників війни. Але час безжальний. Люди йдуть. Їм велика слава і честь за те, що вони зробили для нас, для всіх поколінь. Звичайно, потрібно уходити від стандартних слів і ділом показувати ставлення до цих людей, допомагати їм у житті. Ми повинні вчитися на їх подвигах і так любити Батьківщину, як вони любили. Наші молоді хлопці, які зараз перебувають в зоні АТО, показують своє щире ставлення і любов до Батьківщини, і своїм життям доводять, що вони гідні своїх дідів», - зазначив Ігор Балута.

Також цього дня тимчасово виконуючий обов'язки заступника голови ХОДА В’ячеслав Аббакумов взяв участь в урочистому покладанні квітів з нагоди 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників на меморіальному комплексі «Висота маршала Конєва».