Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дорогі ветерани Другої світової війни!

Дорогі ветерани Другої світової війни!

Шановні харків’яни! Сердечно вітаю вас зі знаменною віхою в історії України — 70-ю річницею її визволення від нацистських загарбників. У цей славний день ми повертаємося своєю зболеною, але світлою пам'яттю до тих вистражданих 1225 днів та ночей нацистської окупації. У війну, яку нав'язав людству нацизм, було втягнуто понад 40 країн світу. Україна стала однією з найбільш постраждалих. За роки Другої світової війни загинув кожен шостий її громадянин. Міста і села були спустошені, заводи і фабрики вщент зруйновані, вся країна лежала в руїнах і згарищах.

Саме день 28 жовтня 1944 року, коли радянські воїни вийшли на вікопомний рубіж-кордон України, став етапною, знаковою сторінкою у найжорстокішій в історії людства війні, вінцем і результатом подвигу всіх, хто в ті неймовірно тяжкі дні та ночі ніс волю і життя українській землі. Всіх, хто вважав її, незалежно від національності, рідною, по-синівськи її любив і жертвував заради неї своїм життям.

На жаль, майже через 70 років після найжертовнішої війни ХХ століття, Україна знову у вогняному полум’ї. І вже ваші нащадки, гідно, з величчю і честю, виявляючи незламну стійкість, чинять героїчний опір новоявленим окупантам. Впевнений, що зло буде покарано неодмінно, бо нашими неперехідними духовними цінностями, нашими найвищими чеснотами є священна пам'ять і глибока повага до тих, хто пройшов страшну і сувору школу війни, хто у повоєнні роки відбудував зруйновані міста та села, хто і сьогодні є для нас прикладом любові до Батьківщини, зразком витримки, мудрості та терпіння, щирої віри у непорушну єдність поколінь, у щасливе майбутнє нашої незалежної держави.

Доземний уклін ветеранам та вічна наша вдячність – живим і полеглим!
Слава переможцям!
Слава визволителям України!
Слава Україні!

 


Голова Харківської обласної
державної адміністрацій                                                                                            І.Балута