Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

15 листопада в Харкові відбудеться відбірковий етап фестивалю «Червона рута»

15 листопада в Харкові відбудеться відбірковий етап фестивалю «Червона рута»

У 2014-2015 роках відбудеться ХІV Всеукраїнський фестиваль «Червона рута», який складається з двох етапів – відбіркового і фінального. 27 відбіркових конкурсів фестивалю проходять з березня по грудень в усіх обласних центрах. У кожній області будуть визначені переможці, які отримають право виступати у фіналі фестивалю 2015 року. На Слобожанщині відбірковий етап фестивалю відбудеться 15 листопаду у Харківському музичному училищі ім. Б.М.Лятошинського. Початок о 10:00 годині.

Дирекція фестивалю "Червона рута" приймає заявки-анкети на участь у відбіркових конкурсах. Для того, щоб зареєструватися та отримати статус конкурсанта необхідно взяти форму заявки-анкети на сайті фестивалю «Червона рута»: www.chervonaruta.info. Заповнену заявку-анкету потрібно надіслати на електронну адресу фестивалю «Червона рута»:chruta@ukr.net

Відбіркові конкурси пройдуть у шести найпопулярніших музичних жанрах: популярної, сучасної танцювальної, рок, акустичної, іншої музики та українського автентичного фольклору.

Разом з професіоналізмом, критеріями відбору є: новизна, сучасність та молодіжність, оригінальне творче обличчя, індивідуальність виконавців, поєднані з українською національною визначеністю музики і виконання. У жанрі українського автентичного фольклору критеріями оцінки виступів є відповідність (походження) виконуваного матеріалу традиційним зразкам справжньої автентичної народної творчості, а його виконання – максимально наближене до виконання справжніми носіями традиційної народної культури.