Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вибори - це найкращий шлях політичної та народної люстрації. Арсеній Яценюк

Вибори - це найкращий шлях політичної та народної люстрації. Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, 23 жовтня, під час селекторної наради з питань виборів нагадав, що набув чинності внесений Урядом закон, який передбачає посилення кримінальної відповідальності за підкуп виборців, продаж голосів та підроблення виборчих документів. Арсеній Яценюк доручив Міністру внутрішніх справ Арсену Авакову упродовж двох днів провести заходи для чіткого роз'яснення норм закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян.

«Будь-хто, незалежно від того, чи він з партії влади, чи він з партії опозиції, чи має відношення до збройних формувань – буде притягатися до відповідальності за порушення цього закону» - підкреслив Арсеній Яценюк.

Прем’єр-міністр підтримав ініціативу Міністра внутрішніх справ щодо роботи інформаційного центру в МВС.

«На кожне порушення - негайна реакція правоохоронної системи і поширення інформації через засоби масової інформації про те, кого притягнуто до відповідальності і що зроблено, аби уникнути в майбутньому таких правопорушень» - зазначив він.

Глава Уряду також доручив Міністру енергетики та вугільної промисловості Юрію Продану забезпечити безперебійну подачу електроенергії, щоб випадково не вимкнулося світло саме в той момент, коли почнуть підраховувати виборчі бюлетені.

«Це також питання безпеки і достовірності результатів виборів» - підкреслив Арсеній Яценюк.

Крім того, він звернувся до глав облдержадміністрацій і представникам правоохоронних органів забезпечити допомогу міжнародним спостерігачам.

«Визнання чесності і прозорості виборів в Україні є визнанням того, що ми не просто на папері підписали Угоду про асоціацію з Європейським Союзом, а що на ділі доводимо, що Україна є демократичною державою» - сказав Арсеній Яценюк.

На цих виборах, за його словами, українці вибирають тих, «хто буде нести відповідальність за долю країни в ці дуже складні часи».
«Вибори є найкращим шляхом політичної чи народної люстрації. Люди повинні мати право вільно проголосувати. Тому безпека, чесність, прозорість підведення підсумків і результатів голосування - це завдання, які стоять перед кожним керівником, як обласних та районних державних адміністрацій, так і правоохоронної системи, спеціальних служб та Міністерства оборони України », - зазначив Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, що у всеукраїнській селекторній нараду з питань виборів, яке відбулося 23 жовтня, взяв участь і голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута.