Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Потрібна повна мобілізація правоохоронної системи для недопущення зриву виборчого процессу. Арсеній Яценюк

Потрібна повна мобілізація правоохоронної системи для недопущення зриву виборчого процессу. Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Національної гвардії України, Міністерства оборони України задіяти всі сили і засоби для охорони громадського порядку під час проведення виборів. Про це він заявив під час селекторної наради з питань підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України, в якій взяв участь голова Харківської облдержадміністрації Арсеній Яценюк. «Щоби кожна людина, яка йде голосувати чи є членом виборчої комісії, знала, що її життя в безпеці, та захищене українськими правоохоронцями» - сказав прем’єр-міністр.

Арсеній Яценюк наголосив на особливій важливості гарантування безпеки під час проведення виборів у цілому по країні й зокрема на територіях, прилеглих до зони Антитерористичної операції.

«Окрема увага - в місцях особливого скупчення громадян: великим містам, де є вірогідність чи то терористичних атак, чи то нападів, чи то зриву виборчого процесу», - додав він.

Прем’єр-міністр зазначив, що на територіях, прилеглих до зони АТО, охорона і контроль за безпекою повинні здійснюватися кадровими офіцерами, регулярним складом Міністерства внутрішніх справ, Національної гвардії і інших силових підрозділів.

«Будь-які спроби по дестабілізації ситуації повинні жорстко присікатися в рамках закону. Будь-хто, хто незаконно зі зброєю навіть думає про можливість зриву виборчого процессу буде арештовуватися і притягатися до кримінальної відповідальності. Вибір здійснюється не автоматом - вибір здійснюється через бюлетень і через чесне волевиявлення», - сказав Глава Уряду.