Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Балута проінспектував хід підготовки Борівського району до осінньо-зимового періоду

Ігор Балута проінспектував хід підготовки Борівського району до осінньо-зимового періоду

Голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута 23 жовтня побував з робочою поїздкою в Борівському районі. "Я э куратором Борівського району. І сьогодні на нараді ми обговорили всі проблемні моменти району, вийшли на 6 об'єктів, які потрібно привести в порядок. Скажу, що тепло вже є у всьому районі", - зазначив Ігор Балута. Голова Борівської райдержадміністрації Віталій Киян розповів про стан підготовки господарського комплексу району до роботи в осінньо-зимовий період.

Так, станом на 22 жовтня в районі функціонує 26 твердопаливних котелень, в т.ч. 12 котелень соціальної сфери (9 котелень закладів медицини, 3 котельні - установи освіти).

Віталій Киян повідомив, що вже заготовлено 345 тонн вугілля (установи освіти, медицини, культури). Цих запасів, за словами голови району, вистачить до лютого 2015 року, тобто до проведення тендерів в новому бюджетному періоді.

Комплексно в Борівському районі до роботи в осінньо-зимовий період підготовлено 82 житлових будинки (100%), з них: комунальної власності - 73 буд., відомчий житловий фонд - 5 буд., ОСББ - 4 буд., а також 21 заклад охорони здоров'я, 25 навчальних закладів та 45 установ культури.

Також в районі запланована робота двох стаціонарних пунктів обігріву громадян (Центральна районна лікарня та управління ДСНС).

Як розповів голова Борівської райради Євген Жук, в районі успішно впроваджуються проекти з енергоефективності. Так, у Борівській загальноосвітній школі, дитячому садку та дитячому відділенні районної лікарні замінені вікна та двері на енергозберігаючі. Також виконується заміна котлів. Крім того, в селах Підлиман і Піски-Радьківські Борівського району впровадили сонячні батареї.